Vineri, 23 Februarie 2018

Start la Alpiniada Vânătorilor de Munte

Statul Major al Forţelor Terestre organizează în perioada 19-22 septembrie, cea de-a XIV – a ediţie a Alpiniadei vânătorilor de munte, care se desfăşoară la Cheile Râşnoavei, gazda acestei competiţii fiind Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, mare unitate din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
La această competiţie participă 7 loturi aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” şi Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.
Vânătorii de munte îşi vor testa abilităţile pe durata desfăşurării probelor de ştafetă alpină şi căţărare rapidă, căţărare artificială la coardă dublă şi coborâre în rapel precum şi combinata alpină.
Astfel, Vânătorii de Munte s-au întrecut în data de 19 septembrie la probele de ştafetă alpină şi căţărare rapidă, în Poligonul Cheia, respectiv Cheile Râşnoavei.
După însumarea timpilor, rezultatele în urma celor două probe au fost:
Proba de ştafetă alpină:
- Locul 1 - Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”;
- Locul 2 - Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”;
- Locul 3 - Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avrămescu”.
Proba de căţărare rapidă:
- Locul 1 - Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”;
- Locul 2 - Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”,
- Locul 3 - Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.
Competiţia şi-a propus dezvoltarea calităţilor fizice, a trăsăturilor moral - volitive şi afective necesare vânătorilor de munte, pentru a acţiona în câmpul de luptă modern în condiţii de suprasolicitare psihică şi fizică peste limitele normale ale rezistenţei umane, constituind totodată o competiţie a dezvoltării spiritului de echipă şi de vizualizare clară a profesionalismului şi a modului prin care se instruiesc vânătorii de munte, demonstrând că spiritul de corp şi camaraderia cavalerilor florilor de colţ îi fac să treacă peste orice obstacol.

Citit 354 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470{at}forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

booked.net

Social Media